top of page

Ställplatser

Fricampa

Ställplatser i Norge är ganska utbrett precis som i Sverige. 

Går att få tillgång till ställplatser via Ställplatsappen " Ställplatser" . Tryck på symbolen så kommer du in på en norsk stellpass sida .Priser varierar beroende på var i landet och när på året.

Här är några steg för att fritt campa i Norge:

  1. Planera din rutt: Före din resa, undersök om det finns några förbud mot fria camping i områden du planerar att besöka. Vissa nationalparker och andra skyddade områden tillåter inte fria camping.

  2. Packa lämpligt: För att fritt campa behöver du ta med alla nödvändiga förråd, inklusive tält, sovsäck, mat, vatten och köksutrustning.

  3. Välj en plats: När du har hittat en lämplig plats, se till att du inte stör miljön eller andra människor. Undvik att campa nära vattenkällor eller i närheten av bebyggelse.

  4. Ta hand om naturen: Fria camping innebär också att du är ansvarig för att hålla platsen ren och fräsch. Lämna ingen skräp eller avfall bakom dig och använd en brännare istället för en öppen eld.

  5. Var försiktig: Fria camping innebär att du är på egen hand, så det är viktigt att vara försiktig med saker som väder, säkerhet och hälsa. Ta med en första hjälpen-kit och se till att du har en plan för hantering av olyckor.

Fria camping är en fantastisk möjlighet att uppleva Norges vackra natur på ett mer personligt sätt. Med lite planering och försiktighet kan du ha en minnesvärd campingsemester i Norge.

bottom of page