top of page

Telemark

Blefjell

Jag reste en tur till Blefjell som jag varit på Blefjell Camping flara sommar som barn . Jag var spänd på hur det såg ut fyrtio år efter sista gången jag var där. Tiden hade nästan stått still . Det var en upplevelse att få komma tillbaka och se Blefjell Camping och sjön där jag som 10 åring rodde runt i en eka. Campingen var sig lik med stugor som jag minns , husvagnar och Husbilar . Kiosken jag minns var på samma ställe och fungerade fortfarande som Incheck till Campingen. Plastbåtar att hyra och andra aktiviteter fanns det för vuxna och barn.

 

Blefjell ett fjällområde som ligger på gränsen mellan Buskerud och Telemark i Norge. Högaste toppen på Blefjell är 1342 möh. Här är det en fantastisk natur och fina fjällsjöar. Vandringsleder och Camping med olika aktiviteter .PÅ vinter så är det skidspår så många besöker Blefjell året om.

 Gaustatoppen 

Gaustatoppen - ja dit kom jag av misstag. På tur händer det alltid något kul och plötsligt var jag påväg uppför mot Gaustatoppen. 

Jag hade varit lite försiktig då det är så himla brant i backarna både upp och ner då man kör i Norge. Jag var egentligen på väg mot Rajukan men plötsligt så står det 1000möh och Gaustatoppen. 

Ja tungan rätt i mun och rätt växel gäller då jag kör en lite äldre Husbil från 2001. 

Ja det var verkeligen mässlings känsla på hög nivå då jag kom upp på denna topp med bilen. 

PÅ Gaustatoppen kan man sedan gå upp på toppen ,fina vandringleder och fina parkeringar. 

Att fricampa går utmärkt om man reser utanför semestern. 

​Där vi fricampade stod det 100 bilar veckan efter då semestrarna startat.

bottom of page