top of page

Trøndelag - Norge

Trondheim

Trondheim är en mycket fin stad som är värt ett besök. Den ligger i Sør - Trøndelag och är den tredje folkrikaste stad i Norge . 

Jag gjorde ett besøk i samband med att jag körde en tur runt i Norge  i Oktober 2020. Jag fick strålande väder och klarblå himmel. 

Jag besøkte Domkyrkan som är helt fantastisk byggnad. Jag hyrde mig en scooter och körde runt i de färgrika bronstens belagda gatorna. fick uppleva en smakfull mix av historiska attraktioner, moderna museer.

Njut av en hemlagad kopp kakao en måltid , eller en kaffe i en av de många cafeer som finns i stan.

Frosta

Frosta er en kommun i Trøndelag.

 

Tautra är en lien ö som ligger i Trondheimsfjorden . På bron då man skall köra eller gå som jag gjorde till ön så är det en stor port som öppnas och stängs. Porten är för att freda fågellivet på ön då ön är ett naturreservat.

 

Ôn är känd för sitt kloster - Tautra kloster som er ruiner som fortfarande står på ön sedan 1200 -talet.

 

Mariaklostret är dagens kloster byggt 2006.På Klostergården finns gårdsbutik och livnär sig på gårdsmat, egen tillverkad hudkräm och örttvål. har eget ölbryggeri.

Finns någon parkering som det går att fricampa på - men jag sod med min husbil på Ställplatsen Øra Bobilscamping på fastlandet - på andra sidan bron . 

bottom of page