top of page

Trollstigen

Geirangervegen

Trollstigen är en super spännande upplevelse som sträcker sig ca:a 858 meter över havet . Jag körde denna med fjärilar i magen och tungan rätt i mun. Det var smalt så jag var så tacksam att jag inte körde denna tur under semestern. Jag körde i slutet av september och då var det inte så mycket folk. 

​Vägen är helt ok men smal på sina ställen , det gåt brant uppför och då man kör nerför så går det brant nerför. Vägräcken är det inte mycket av några stenar på sina ställen. Högst upp så finns en utsiktsplats , parkering ,resturang och toalett.

Kung Haakon VII invigde Trollstigen år 1936 på sommaren. Den är stängd under vintersäsongen öppnas om vädret tillåter i slutet på maj.

​Känslan jag satt med efter denna turen upp på Trollstigen var " Mästring" jag fixade att köra med min fina husbil - ensam på tur som jag oftast är så var detta mäktigt. Det var inte tal om att vända eller köra med fel vaxel . Då hade jag inte kommit upp. 

Jag rekommenderar denna tur för den som vågar .

Geirangervegen loch Ørnevegen igger i Stranda kommune.Geirangerfjorden. Denna tursträckan går det mest nerför men slingriga vägar. Så som Trollstigen går uppför med slingriga vägar och skarpa kurvor så går denna väg ner på nästan samma vis. Fjällen står stadiga ut med vägen och fjorden är helt fantastisk . Det finns rastplatser och utsiktsplatser läng vägen.

Jag reste denna sträcka på hösten och fick därav vara ensam på ställplatsen , inte någon direkt trafik . Denna väg stänger under vinterhalvåret.

Det finns ställplats utmed vägen mellan de stora fjällen ingen strøm där jag stod och innehåller någon mer än jag . 

bottom of page